På avdelningen ”små barnen” arbetar pedagogerna Hellen, Susanne och Camilla.

Så här kan en vecka se ut hos oss

Måndagar: Mysmåndag. Efter helgen tar vi det lite lugnt och låter barnens intresse styra om vi ska leka inne eller ute i trädgården. Vi har en liten samling, antingen innan vi går ut eller innan maten

Lpfö 98/10

”utvecklar sin förmåga att fungera enskilt eller i grupp”

Tisdagar: Varje tisdag kl 9 går vi på promenad hela gruppen, antingen till Slottshagen eller till Fredriksdalsskogen. I skogen har vi precis mutat in en NATURRUTA och där ska vi följa årstidernas förändringar och vad som händer med växter och djur i just vår ruta. Vi har vår kompis Elsa med oss när vi går ut, hon är en gullig spindel, som gärna vill upptäcka saker med oss. Vi tar med oss frukt och vatten.

utedag med spindel

Lpfö 98/10

”Utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter och djur”

Onsdagar: När de stora barnen går på promenad, så passar vi på att använda deras avdelning. Där får de äldsta barnen ha Hjärtestund tillsammans och efter det leka med de stora barnens material.

Lpfö 98/10

”förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa
andra”

IMG_1741 IMG_1608

De yngre barnen har samling och skapande aktiviteter kring vad vi upplevt och hittat i skogen dagen innan. När de är klara blir det lek i trädgården.

Torsdagar: Vi börjar dagen med en samling alla tillsammans där vi sjunger och pratar om vårt naturtema. Vi tittar även på bilder från vår promenad och kanske berättar vi en saga. Sedan delar vi gruppen och har lite ”gympa” med de som vill. De yngsta går ut, sen är det dags för de äldsta att skapa med våra naturfynd och hinner vi så går vi ut i trädgården och fortsätter vårt sökande efter småkryp.

Lpfö 98/10

”utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap”

”utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter och djur”

Fredagar: Varannan vecka har vi i personalen planering för att utvärdera och planera verksamheten och varannan vecka tar vi hand om alla barnen, så att våra andra kollegor kan planera.

Lpfö 98/10

”att resultat av dokumentation, uppföljningar och utvärderingar i det systematiska kvalitetsarbetet används för att utveckla förskolan kvalitet och därmed barns möjligheter till utveckling och lärande.”

Läs mer om oss på vår Facebooksida